Retur og angrerett

Ønsker du å returnere din bestilling? 
Dersom du ønsker å returnere din bestilling eller deler av din bestilling tar du kontakt med oss på mail (kundeservice@velio.no) og får tilsendt en returseddel.
Retur og angrerett
I henhold til norsk lov har du 14 dagers åpent kjøp og 30 dagers bytterett for varer kjøpt via www.velio.no.

Angrerett
Angrerettloven gjelder ved alle ordinære kjøp gjort gjennom www.velio.no. Angrefristen for åpent kjøp utløper 14 dager etter at du som kunde har mottatt varen, og innenfor denne perioden kan du returnere varen uten forpliktelser. Kjøper kan prøve eller teste varen på en forsvarlig måte for å fastslå varens art, egenskaper og funksjon, uten at angreretten faller bort. Dersom prøving eller testing av varen går utover hva som er forsvarlig og nødvendig, kan kjøperen bli ansvarlig for eventuell redusert verdi på varen. Ved bruk av angrerett må varen være hel, ubrukt, og eventuell original emballasje og merkelapper må ikke være fjernet fra produktet.
Velio AS er forpliktet til å tilbakebetale kjøpesummen til kjøperen uten unødig opphold, og senest 14 dager fra vi som selger fikk melding om kjøperens beslutning om å benytte angreretten. Vi har i midlertidig rett til å holde tilbake betalingen til vi har mottatt varen fra kjøperen, slik at vi har mulighet til å undersøke varen for eventuelle feil og mangler.
Varer som er betalt med rabatt, gavekort eller lignende, blir refundert på samme måte som de opprinnelig ble betalt. Ved retur og benyttelse av angrerett kan man altså ikke få refundert et høyere beløp enn det man har betalt for varen. Ved kredittkortkjøp vil du få pengene refundert direkte til din konto for varer som er sendt i retur. Har du mottatt faktura trekker vi fra beløpet for varen på fakturaen. Om fakturaen allerede har blitt betalt, vil beløpet overføres til din konto via Klarna i løpet av 3-7 virkedager. Vi sender deg en ny og oppdatert faktura på dette uavhengig av betalingsstatus.
Bytterett
Som kunde har du som kunde 30 dagers bytterett ved alle ordinære kjøp gjort gjennom www.velio.no. Fristen for å benytte seg av bytteretten utløper 30 dager etter at du som kunde har mottatt varen. Ved bruk av bytteretten kan varen byttes i annen vare av tilsvarende verdi, eller refunderes i form av tilgodelapp/gavekort. Du som kjøper må selv dekke kostnadene ved å returnere varen, med mindre noe annet er avtalt. Nye fraktkostnader ved forsendelse av varer som du bytter til vil også falle på deg som kjøper.
Om du ønsker å benytte deg av bytteretten må du ta kontakt med oss på kundeservice@velio.no
Reklamasjon
Som kunde har du rett til å reklamere på en vare om det mistenkes at varen har en feil. Dersom det oppdages feil eller mangler på et produkt kjøpt via www.velio.no, må kjøper snarest innen 7 dager gi Velio beskjed om dette på mail til kundeservice@velio.no. Kontakt oss med informasjon om feilen og tydelige bilder av produktet og eventuelt av skadet emballasje. På denne måten får vi tatt saken videre med våres transportører om skaden har oppstått under frakt.
Ved reklamasjonsrett betaler vi for retur av varen, og erstatter den med identisk eller tilsvarende produkt kostnadsfritt. Om det skulle vise seg å ikke være mulig å erstatte varen, vil beløpet bli refundert i sin helhet.
Har du spørsmål om retur og angrerett kontakt oss på kundeservice@velio.no
 
Hjertelig hilsen
Velio